Go to Top

Els Herois. La Reial Policia Muntada del Canadà.

 

Canadà era un país immens. Les regions de l’est, al costat de la costa atlàntica, estaven poblades per nous colons que van erigir ciutats cada vegada més cosmopolites, però la resta del territori estava escassament habitat per uns pobles d’indígenes que vivien bàsicament de la caça.

Esporàdicament, paranyers i cercadors d’or s’aventuraven a transitar per tan llunyans indrets. Companyies dedicades a la mineria o al tràfic de pells van establir els seus magatzems a les cruïlles dels principals senders, el que va donar origen als primers nuclis habitats.

La construcció del ferrocarril que uneix l’oceà Atlàntic amb l’oceà Pacífic va significar l’arribada al Canadà de grans onades d’immigrants, i el començament de la colonització d’enormes territoris. Atracadors, lladres de bestiar i personatges al marge de la llei van posar en perill vides i hisendes.

Per aquest motiu, al maig de 1873, el Parlament del Canadà va establir la creació de la North-West Mounted Police per tal de portar ordre i protecció a les terres de l’oest canadenc.

 

L'illa de Vancouver - La policía muntada del Canadá.L'illa de Vancouver - La policía muntada del Canadá.

 

Així va néixer el gran mite de la NWMP. L’any 1920 va passar a dir-se la Royal Canadian Mounted Police, que nosaltres admirem amb el nom de La Reial Policia Muntada del Canadà.

La seva casaca vermella i el seu barret d’ala ampla van ser des de llavors el terror dels delinqüents. Implacables amb el delicte, han portat a què avui el Canadà sigui un país on tots els seus pobles conviuen en pau i la democràcia impera.

 

L'illa de Vancouver - Postal de la policía muntada del Canadà.

 

Per aquest motiu, els membres de La Reial Policia Muntada del Canadà són estimats i admirats per tots.

No ha estat una tasca fàcil, i molts membres de la RCMP han mort o han resultat ferits en compliment de la seva missió.

 

Constable David Ross / Constable Fabrice Gevaudan / Constable Douglas Larche

Constable David Ross / Constable Fabrice Gevaudan / Constable Douglas Larche

 

Aquí pots veure la fotografia de tres d’ells, morts el 4 de juliol del 2014 quan un delinqüent va obrir foc contra ells. L’oficial Ross va deixar a un nadó i la seva dona esperant un altre. Constable Larche va deixar la seva dona i tres filles petites. L’oficial Gevaudan va deixar la seva dona i una filla.

La Fundació Aurora ensenyarà als nens i joves que el Mal existeix, i que totes les persones que es dediquen a cuidar-nos i protegir-nos posen en perill les seves vides per nosaltres.

Sigui quin sigui el cos al qual pertanyen els policies, la seva dedicació i sacrifici excedeix al que exigeix el seu salari, i per tant hem de considerar-los Herois, respectar-los i admirar-los. Els seus fills s’han de sentir orgullosos de la feina dels seus pares.

La Fundació Aurora, aconfessional i políticament neutra, convida a tots els policies a integrar-se com a simpatitzants de la fundació i a triar els seus representants en el Patronat.

Tots els policies, vigilants o guardes jurats seran benvinguts independentment de la seva graduació, nacionalitat i del cos al qual pertanyen.

Prem sobre la imatge del carnet i podràs inscriure’t com a simpatitzant de la Fundació Aurora.

 

CARNET-SIMPATIZANTE

Carnet de simpatitzant de la Fundació Aurora

 

La Fundació Aurora ensenyarà a tots els nens i joves que els policies són els seus amics, i sempre els ajudaran. Que si algú els amenaça, els assetja, o abusa d’ells han d’explicar-ho a un policia, perquè aquest els protegirà.

Els policies han d’acostar-se als nens, anar a les seves escoles a donar-los consells, a ensenyar-los a defugir dels perills, a mostrar-los les actituds i comportaments que són menyspreables, i a ajudar que els nens es converteixin en ciutadans responsables.